вівторок, 23 грудня 2014 р.

Громадська рада запропонувала програму розвитку електронного врядування в регіоні

           Проект рішення обласної ради «Про затвердження Регіональної програми інформатизації Черкаської області на 2015 – 2017 роки «Електронна Черкащина» громадська рада при Черкаській ОДА внесла на розгляд Черкаської ОДА. Відповідний лист громадська рада направила голові Черкаської ОДА.  Згідно норм чинного законодавства тепер у ОДА є 10 днів, щоб розглянути і подати свої думки та аргументації публічно на сайті ОДА
23.12.2014                                                                                          Голові Черкаської ОДА
Ткаченку Ю.О.

Шановний Юрію Олеговичу!

На виконання п.4. Типового положення про громадську раду згідно постанови КМУ №996 «Громадська рада відповідно до покладених на неї завдань:.. збирає, узагальнює та подає органу інформацію про пропозиції громадських організацій щодо вирішення питань, які мають важливе суспільне значення» громадська рада вносить на розгляд ОДА з подальшим винесення на обласну раду проект рішення обласної ради «Про затвердження Регіональної програми інформатизації Черкаської області на 2015 – 2017 роки «Електронна Черкащина» з супровідними документами.
Звертаємо Вашу увагу на п.15 типового положення про громадську раду згідно постанови КМУ №996: «Рішення громадської ради мають рекомендаційний характер і є обов'язковими для розгляду органом. Рішення органу, прийняте за результатами розгляду пропозицій громадської ради, не пізніше ніж у десятиденний строк після його прийняття в обов'язковому порядку доводиться до відома членів громадської ради та громадськості шляхом його оприлюднення на офіційному веб-сайті органу та в інший прийнятний спосіб. Інформація про прийняте рішення має містити відомості про врахування пропозицій громадської ради або причини їх відхилення.
Тому просимо по кожному пункту проекту, який буде відхилений ОДА, подати якісну аргументацію про причини відхилення в наступному вигляді:
Розділ проекту
Варіант громадської ради
Юридично аргументована причина, що перешкоджає Черкаській ОДА внести цей пункт на розгляд обласної ради




Інформацію просимо подати на офіційному веб-сайті ОДА та на офіційну електронну скриньку громадської ради: gr.ck.ua@gmail.com.
Зеленим маркером автори виділили ті пункти проекту, де потребують допомоги від ОДА у їх заповненні.
З екологічних міркувань та при відсутності виконання ОДА п.17 зазначеного вище типового положення сорок три сторінки проекту не роздруковуємо, а розміщуємо на офіційному веб-ресурсі громадської ради www.grckua.blogspot.com.

Вразі додаткових питань щодо програми прошу консультуватися зі мною в телефонному режимі (0938633688, 0674731152) або в електронному через офіційну скриньку громради.

четвер, 18 грудня 2014 р.

Чергове засідання громадської ради відбудеться 23.12.2014 о 16.00 в каб.340 ОДА.

Згідно рішення прийнятого на попередньому засіданні ГР, наступне засідання відбудеться у вівторок 23.12.2014 о 16.00 в каб.340 ОДА.
Серед питань порядку денного звіти голів комісій громадської ради про роботу у 2014 році та план роботи на 2015 рік, зустріч з кандидатами на посаду першого заступника голови облдержадміністрації В. Фурманом, заступником голови облдержадміністрації В. Горобцем.

пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

Засідання громадської ради відбудеться в понеділок 15 грудня о 16.00, к.340 ОДА.

Засідання громадської ради відбудеться в понеділок 15 грудня о 16.00 в к.340 ОДА.

В четвер 11 грудня 2014 року відбулося засідання колегії громадської ради при Черкаській ОДА. Було узгоджено дату, час і місце проведення наступного засідання громадської ради - 15 грудня о 16:00 в каб.340 ОДА, а також його попередній порядок денний:
1. Проект обласної програми розвитку громадянського суспільства на 2015-2019 роки. Відповідальний - Сергій Гончар.
2. Проект Плану дій з реалізації Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд“ у 2014 – 2015 роках в області. Відповідальний - Сергій Слинько.
3. Проект регіональної програми інформатизації Черкаської області на 2015 – 2017 роки «Електронна Черкащина». Відповідальний - Сергій Слинько.
4. Затвердження зразка посвідчень членів громадської ради. Відповідальний - Даниїл Майоров.
5. План консультацій ОДА з громадськістю. Відповідальний - Даниїл Майоров.
6. Положення про асоційованих членів. Відповідальний - Анатолій Рекун.
7. Стратегія розвитку Черкаської області до 2020 року. Відповідальний - Роман Карманнік.
8. Співпраця з громадськими радами при райдержадміністраціях і районних радах Черкаської області. Відповідальний - Сергій Пасічник.