четвер, 31 грудня 2015 р.

Громрада рекомендувала голові ОДА нового заступника, а по іншому – утрималася, висловивши претензії до його роботи


В ході останньої у 2015 році зустрічі Громадської ради з головою ОДА, Юрій Ткаченко, презентував для погодження кандидатури двох своїх заступників – С.Овчаренка та В.Коваля

В результаті обговорення першої кандидатури Сергія Овчаренка на заступника голови ОДА-керуючого справами "ЗА" проголосувало 19 присутніх членів ради, 3-утрималися.
З іншим чинним заступником, Віталієм Ковалем, був ряд дискусій. Оскільки за півтора року роботи з ГР Віталій Володимирович неодноразово нехтував домовленостями з радою.
Зокрема неодноразово обіцяв припинити корупційну практику фінансування з бюджетних коштів деяких громадських організацій без публічних загально-доступних конкурсів. Натомість Віталій Володимирович погоджувався з пропозицією ГР із  запровадження європейської практики, що успішно працює в ряді міст України – прозорого фінансування громадських організацій по конкурсу соцзамовлення. Однак робив все навпаки, сворюючи умови для фінансування діяльності лише окремих неурядових організацій. Під час обговорення  його кандидатури, Віталій Володимирович, не дивлячись на попередні домовленості намагався знайти підстави для продовження і надалі «в ручному режимі» фінансувати лише окремі інвалідські та ветеранські організації, обмежуючи можливість іншим таким же ветеранським та інвалідським організаціям претендувати на обласне фінансування їх проектів на умовах прозорого конкурсу. Чиновник ігнорував доводи громадської ради, що комуністична практика фінансування кишенькових громадських організацій, яку він підтримує, суперечить антикорупційному вектору розвитку України.  
Саме тому громадська рада прийняла рішення утриматися від рекомендацій голові ОДА призначити В.Коваля першим заступником голови ОДА. Загалом за кандидатуру Коваля проголосували 6 присутніх, проти рекомендації – 5, Утрималися – 11.

Таким чином громадська рада рекомендувала голові ОДА Ю.Ткаченку призначити С.Овчаренка своїм заступником та керуючим справами, і - утриматись від призначення В.Коваля своїм першим заступником.

Додаємо відеокоментар з цього приводу голови Громадської ради Олега Скалька:

Немає коментарів:

Дописати коментар