середу, 15 червня 2016 р.

Юрій Ткаченко подякував Громадській раді за співпрацю

Свою роботу підсумували у Громадській раді при Черкаській ОДА. Завершальне засідання відбулося напередодні. У ньому взяв участь також очільник області Юрій Ткаченко.
Цю Громадську раду створили два роки тому. До неї ввійшли 35 представників від громадських організацій області. Очолив раду голова ГО «Самооборона Майдану в Черкаській області» Олег Скалько.

– Я вдячний Громадській раді за роботу, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Фундамент, який вона заклала для співпраці громадськості та влади, справді міцний. Пам’ятаю, як керівники структурок ОДА, які мені дісталися у спадок, а згодом були люстровані, обурювалися: мовляв, чому розпорядження голови ОДА має розглядати ще й «якась» Громадська рада. Тепер ні в кого не виникає питань. І це важливо. Ці два роки ми були партнерами із Громадською радою. Були і палкі дискусії, і навіть конфліктні ситуації, однак це все робочий процес. І найголовніше – ми врешті досягали конструктиву й працювали результативно.
У Громадській раді серед своїх вагомих результатів роботи називають розроблення та ухвалення депутатами двох програм – «Електронна Черкащина» та Програми розвитку громадянського суспільства. Активісти дякують керівництву ОДА за співпрацю.
– Ці програми вже працюють, – розповідає заступник голови Громадської ради при Черкаській ОДА Сергій Гончар. – Якщо говорити про сталий розвиток громадянського суспільства в Черкаській області, то перші кроки зроблені. Підрозділи ОДА почали надсилати нам на електронку проекти розпоряджень. По Україні така практика не надто поширена. Плідно ми попрацювали і у сфері соціальної політики. Зокрема, навели лад із фінансуванням громадських організацій, домігшись проведення конкурсів. Тобто мінімізували корупційні ризики.
Натепер вже створено ініціативну групу з підготовки та проведення установчих зборів із обрання Громадської ради при ОДА нової каденції. Заявки на участь у них почнуть приймати за тиждень.

Автор статті

http://ck-oda.gov.ua/yurij-tkachenko-podyakuvav-hromadskij-radi-za-spivpratsyu/

Немає коментарів:

Дописати коментар