понеділок, 23 квітня 2012 р.

Громадська рада при Черкаській ОДА: У Звенигородському районі за "наїзд" на мажора міліція переслідує лідера ГО "Сокіл"

До громадської ради при Черкаській ОДА звернувся голова Звенигородської громадської організації «Сокіл» - Єгор Кравчук. За його словами громадську організацію переслідують за їх результати громадської діяльності у напрямку моніторингу сфери ЖКХ. За результатами їх моніторингу громадські експерти виявили численні порушення у цьому напрямку зі сторони впливових осіб Звенигородського району Черкаської області.

Наразі вже півроку громадська організація намагається повернути вилучене без нормативно-правових підстав міліцією майно організації, залучаючи народних депутатів України та генпрокуратуру, але поки безуспішно.
19 квітня ситуацію було заслухано членами громадської ради при Черкаській ОДА на плановому засіданні та направлено на додаткове вивчення до комісії з питань законності, захисту прав і свобод людини і громадянина, інформаційної політики та сприяння протидії корупції. За результатами цього розгляду громадська рада шляхом он-лайн голосування узгодить наступні кроки у поверненні вилученого майна громадській організації та притягнення винних осіб до відповідальності.
За словами Єгора Кравчука, чию версію заслухали члени громадської ради, в результаті проведення моніторингу надання комунальних тарифів був виявлений факт незаконної приватизації підвальних технічних приміщень п`ятиповерхівки. Син власника цих приміщень, в недалекому минулому слідчий Звенигородської прокуратури Руслан Б. вирішив розширитись за рахунок захвату сусідніх підвальних приміщень.
Громадська організація відправила інформаційні запити у відповідні інстанції щодо законності приватизації підвальних приміщень та наявність відповідних дозволів на їх експлуатацію.
Руслан Б. заявив, що у нього вистачить сил та знайомств, щоб посадити очільника організації.
27.12.11 працівниками міліції на підставі от такої «заяви про злочин» було в приміщенні громадської організації «Сокіл» була вилучена офісна техніка. При цьому міліціянти не взяли з собою направлення на перевірку, проігнорували той факт, що такі перевірки не входять до їхньої компетенції, та на комп`ютерах встановлене безкоштовне програмне забезпечення.
Дії міліції були оскаржені до прокуратури та внутрішньої служби безпеки МВС, незважаючи на явні численні порушення міліції, прокуратура та міліція вирішила «закрити очі» та нічого не бачити. Не побачила місцева прокуратура й злочину у «заяві про злочин» – хоча жоден факт у тому наклепі не підтвердився.
Упродовж трьох місяців правоохоронцям вдалося порушити кримінальну справу проти голови організації, завдяки спільним зусиллям громадськості та народних депутатів України прокуратура області нарешті «прозріла» та побачила численні порушення працівників міліції. 

Немає коментарів:

Дописати коментар