четвер, 9 квітня 2015 р.

ЧЛЕНИ ГРОМАДСЬКИХ РАД ЧЕРКАЩИНИ НАВЧИЛИСЯ ЕФЕКТИВНИМ МЕТОДАМ РОБОТИ



Тридцять представників Громадських Рад Черкаської області взяли участь у навчаннях, які відбувалися 27-28 березня та 3 – 5 квітня в Черкасах в рамках семінару "Громадські Ради. Ефективні методи дій, засновані на польському та українському досвіді"
Протягом всіх цих днів експерти з Польщі та України спілкувалися з учасниками на теми місцевої демократії та громадського контролю, правових аспектів функціонування громадських рад та стандартів їхньої роботи, навчали цікавим та ефективним методикам проведення громадських консультацій та лобіювання суспільних інтересів. 
 


Тренерами працювали:
- Катажина Лотовська, голова Правління Осередку сприяння неурядовим організаціям у Білостоці (Польща);
- Агнешка Олендер – представник мережі
SPLOT (Польща);
- Анна Петрофф-Скіба – начальник Відділу громадських консультацій та залучення громадськості у Центрі суспільної комунікації міськвиконкому Варшави;
- Тетяна Ковальчук  – координатор коаліції „Молода Черкащина, тренер, що має 12- річний досвід, юрист, експерт у таких галузях як: моніторинг бюджетів органів місцевого самоврядування, гендер
- Анна Харченко – голова Фундації «Наддніпрянський фонд», психолог, тренер, що має 7-річний досвід у сфері лобіювання інтересів
- Оксана Колісник – консультант, експерт, тренер Інституту демократії ім.. Пилипа Орлика. Тренер програми «Прозора Україна», асистент проекту «Створення громадського контролю» в рамках програми «Гідна Україна»
 - Магдалена Братко – координатор міжнародних проектів Інституту демократії ім.. Пилипа Орлика, експерт у сфері управління з 2007 року, автор курсів у галузі залучення громадськості та співпраці органів влади зі ЗМІ.

Участь у навчаннях взяли представники не лише з Черкас, але і з Умані, Сміли, Чигирина та Канева. Тепер громадські діячі підковані не лише в юридичних питаннях створення громадських рад, але і знають, навіщо влаштовувати посиденьки за кавою з представниками влади, що таке «громадський суд», як провести громадську експертизу діяльності влади та багато чого іншого. Сповнені ідей для подальшої ефективної роботи, учасники розїхалися по домівках.
Ці навчання стали наступним етапом роботи проекту «Активні Громадські Ради: сприяння співпраці громадського суспільства з державною адміністрацією в Черкаській області», який реалізується спільно Фондом «ВІКНО НА СХІД» та Черкаською обласною організацією Комітету виборців України за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації і Громадської Ради при Черкаській обласній державній адміністрації та Черкаській обласній раді. Проект також реалізується під почесним патронатом Надзвичайного і Повноважного посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Літвіна.

Наступним етапом роботи проекту стане активізація роботи місцевих громадських рад в різних куточках Черкаської області та навчальна поїздка групи черкаських експертів до Польщі.

Проект співфінансується з коштів Польсько-Канадської програми підтримки демократії, фінансованого в рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польщі та Уряду Канади.

Немає коментарів:

Дописати коментар