середу, 17 вересня 2014 р.

Замість підписаного положення громадська рада отримала зухвалу відписку

Громадська рада при Черкаській ОДА та при облраді була утворена на установчих зборах 20 червня 2014 року. Однак голова ОДА Юрій Ткаченко, як і попередник Сергій Тулуб, не підписує основоположний документ про її діяльність – положення. На звернення ГР з проханням виконати вимогу постанови КМУ і підписати положення, заступник голови ОДА Віталій Коваль днями подав безцеремонну нахабну відписку. З неї не зрозуміло ні коли буде підписане положення і чи буде взагалі підписуватися, ні як діяти громраді. На три сторінки чиновник продекларував загальновідомі членам ради тексти нормативно-правових актів.

Нагадую, що зазначене положення обіцяв підписати на засіданні громади 28 липня голова Ю.Ткаченко в той же день. Втім ще місяць по тому працівники ОДА виявили, що положення знаходиться в ОДА «неофіційно», бо не було подане через канцелярію. Тому  20 серпня офіційне прохання про підписання положення занесли в канцелярію. Згодом юрист ОДА пояснив, що положення при двох органах одночасно підписане не може бути, тому рекомендував розділити ОДА і облраду. ГР розробила та затвердила нове положення, яке миттєво подала в канцелярію ОДА з черговим проханням виконати вимоги КМУ і підписати положення… І як результат – пустишна відписка.
Отож додаю текст звернення та відповідь-відписку окремими електронними файлами, що можна переглянути, користуючись гіперпосиланням.

Сергій Слинько – перший заступник голови громади при Черкаській ОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар