понеділок, 28 липня 2014 р.

Громадська рада дійшла згоди з головою ОДА

28 липня на засіданні громадської ради при Черкаській ОДА та обласній раді громадські організації переконали голову ОДА, що процедура створення громадської ради була легітимною. В результаті голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко пообіцяв затвердити склад та положення про громадську раду в той же день. Загальновідомо, що до цієї зустрічі протягом півтора місяця склад ради не затверджувався через підозру юристів ОДА у нелегітимності проведення установчих зборів з обрання членів громадської ради.

Також членам цього консультативно-дорадчого органу вдалося досягти згоди з очільником адміністрації про спростування неправдивої інформації на офіційному сайті держустанови про громадську раду. Нагадаємо, що на веб-порталі ОДА з’явилася публікація про нібито розкол у громадській раді. Після офіційного звернення громадської ради, цю статтю було видалено з сайту ОДА без будь-яких пояснень. При цьому передрукована в ЗМІ неправдива інформація з посиланням на першоджерело лишилася без спростування.
В ході перемовин Юрій Олегович дав згоду щодо виділення окремого сервісу на офіційному сайті ОДА для публікації матеріалів про громадську раду, зміст яких має попередньо погоджуватись з керівництвом ОДА. З цього приводу найближчим часом буде надане офіційне доручення відповідному структурному підрозділу держоргану про загальне напрацювання механізмів такої співпраці.

Окрім того, на засіданні громадської ради, обрали голів постійних комісій ради та визначилися з термінами напрацювання їх планів та напрямків діяльності до кінця року.  На наступному засіданні, яке відбудеться 11 серпня о 16:00 в будівлі ОДА, громадська рада має прийняти відповідні рішення і нарешті розпочати свою пряму консультативно-дорадчу функцію.

Немає коментарів:

Дописати коментар