четвер, 3 липня 2014 р.

Наталія Белюкіна: «Консультацій та порад керівництво ОДА не потребує. Вони і самі знають, що і як треба робити»

Члени новобраної громадської ради продовжують висловлювати власні обурення штучно створеною ситуацією щодо дій обласної влади у мережі Фейсбук. Член громадської ради від РНГО «Центр соціального партнерства», Наталія Белюкіна коментує ситуацію наступним чином:

Рівень непрофесійності у питаннях створення громадської ради при ОДА, як консультативно-дорадчого органу мене особисто вражав. Але я терпіла в надії. 
Пан Піднебесний будучи радником голови ОДА і головою громадської організації в той же час, претендуючи на голову громадської ради , на мій погляд, взагалі не розуміє філософію , цілі та завдання діяльності подібних органів. На прямі усім зрозумілі питання щодо діяльності громадської ради та потребах ОДА у її роботі він дає відповіді після яких я питаю себе: « а не чи не божевільна я?» А гостра конфліктна ситуація між обраними членами громадської ради та представниками районних громадських рад , яку він особисто створив, взагалі не піддається логічним поясненням.
Тому висновок:
       Консультацій та порад керівництво ОДА не потребує. Вони і самі знають , що і як требі робити. І мають на це право. 
       Громадськість може або консультувати владу та давати поради розділяючи з нею відповідальність за прийняти рішення. Або контролювати дії влади. 
       Громадську Раду при Черкаській ОДА формували з метою або ж імітування демократії, у разі якщо вийде створити такий собі орган під назвою «одобрямс». А якщо ж не вийде - то шлях, який ОДА обрало для створення громадської ради, дискредитує її представників і дозволить продемонструвати неспроможність представників організацій громадянського суспільства конструктивно співпрацювати, перетворивши їх в збіговисько горлопанів та вічно невдоволених придурків.

Сьогодні вперше мені захотілось крикнути: «не за то ми стояли на Майдані» Що це? Для чого перетворювати громадськість, готову бути партнером влади у прийнятті рішень у супротивників?

Немає коментарів:

Дописати коментар