четвер, 26 лютого 2015 р.

Валентина Коваленко та представники Громадської ради при обласній раді підписали Положення про співпрацю

Валентина Коваленко та представники Громадської ради при обласній раді підписали Положення про співпрацю26 лютого 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко погодила «Положення про Громадську раду при Черкаській обласній раді», що попередньо було схвалене на засіданні Громадської ради її членами.
У підписанні документу взяли участь представники Громадської ради: голова громадської організації «Самооборона майдану в Черкаській області» Олег Скалько, голова правління обласної благодійної фундації «Паритет» Сергій Слинько, виконавчий директор міської громадської організації «Асоціація підприємців «Середній бізнес Черкас» Сергій Гончар та інші.

Згідно з Положенням, Громадська рада є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян у вирішенні питань місцевого значення як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування, налагодження ефективної взаємодії Черкаської обласної ради з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації програм соціально-економічного та культурного розвитку Черкаської області.

Основними завданнями Громадської ради є:
– створення умов для реалізації громадянами права на участь у формуванні та реалізації місцевої політики;
– здійснення громадського контролю за діяльністю обласної ради;
Валентина Коваленко та представники Громадської ради при обласній раді підписали Положення про співпрацю– сприяння врахуванню обласною радою громадської думки під час підготовки та прийняття рішень.
До складу Громадської ради можуть бути обрані представники громадських, благодійних, релігійних організацій, професійних спілок та їх об'єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації, органів самоорганізації населення та інших неприбуткових організацій і установ, легалізованих відповідно до законодавства України, що здійснюють свою діяльність на території Черкаської області.

– Переконана, що новостворений орган громадського контролю забезпечить участь жителів Черкащини в управлінні місцевими справами з урахуванням думки кожного громадянина. Громадська рада стане своєрідним містком між владою і народом, щоб чути думку людей… Адже сьогодні є особлива потреба прямого спілкування з народом… Вона виникає у питаннях кадрових призначень і люстрації окремих чиновників, – наголошує Валентина Коваленко, коментуючи підписання Положення.

Вона також відзначила, що члени Громадської ради матимуть можливість розробляти та подавати на розгляд відповідних постійних комісій обласної ради обов’язкові для розгляду пропозиції щодо підготовки проектів рішень, здійснювати моніторинг та аналіз виконання та впровадження рішень обласної ради тощо.

За інформацією відділу інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації

Немає коментарів:

Дописати коментар