неділю, 27 листопада 2011 р.

Даремна праця. Громадські активісти оцінюють роботу обласних чиновників


Документ низької якості. Так називають обласну програму «Село Черкащини-2011» члени громадської ради при облдержадміністрації. Вони заявляють, що обласні чиновники проігнорували всі їхні зауваження до цього документа. А їх було чимало. Тож тепер члени громадської ради мають серйозні сумніви щодо того, що програма здатна якісно виконати всі поставлені в ній завдання. Деталі – в сюжеті.
Після сесії, на якій ухвалили програму «Село Черкащини-2020», скликали прес-конференцію представники громадської ради. Вони заявили, що їхня думка повністю проігнорована. Говорять, що документ має низьку якість, побудований за старою невідповідною методикою. У той же час програма замахнулася на амбітні цілі та розрахована на десятиліття. 75% у цьому документі – статистичні дані. Вона ніби скомбінована з різних документів. Спирається на статистичні дані п’ятирічної давнини. Складається враження, говорять представники громадської ради, що програму робили нашвидкуруч.
Юрій Сас, член громадської ради при Черкаській ОДА: «Ця програма є компіляцією існуючих. Так, наприклад, я знайшов 2 готові програми, просто вписані з досягненнями, які тривають. Наприклад, «Власний дім» (із овочівництва) та ще низка програм, які тут просто згадують».
Анатолій Рекун, заступник голови громадської ради при Черкаській ОДА: «Програма, на жаль, не сприяє реформам знизу. Тобто стимулювання розвитку соціальних ініціатив місцевих громад, якраз ініціатив сільських рад зовсім там не прописано».
Це лише деякі з численного переліку недоліків програми, не враховуючи стилістичні та смислові помилки. На жаль, зазначають члени громадської ради, обласна рада зовсім не дослухалася до думки громадськості та ухвалила програму майже без обговорення. Тож, як на такій основі обласні чиновники збираються втілювати амбітні плани щодо розвитку села, незрозуміло.
Джерело ТРК "ВІККА"

Немає коментарів:

Дописати коментар