неділю, 27 листопада 2011 р.

ДУМКА ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРОІГНОРОВАНА

Рекун Анатолій Івановичзаступник голови громадської ради при Черкаській ОДА
Експертна група громадської ради при Черкаській ОДА  представила громадську експертизу програми «Село Черкащини 2020». Учасники з числа громадських організацій висловили своє бачення перспектив програми і розповіли про її основні недоліки.

Обласну програму «Село Черкащини - 2020» варто переписати з чистого листа

Юрій Сас, Член громадської ради при Черкаській ОДА
Громадська рада при Черкаській облдержадміністрації вимагала не виносити на розгляд сесії облради підготовлений проект обласної програми. Його якість була визнана вкрай низькою, а окремі положення викликали якщо не здивування, то обурення експертів. Область потребує ґрунтовної стратегії розвитку села на середню і віддалену перспективу, але не в тому вигляді, в якому обласна рада поспіхом і не читаючи затвердила програму. Така «восьмирічка» стане лише формальною підставою для «засвоєння» сотень мільйонів гривень платників податків, наших публічних коштів.

Даремна праця. Громадські активісти оцінюють роботу обласних чиновників


Документ низької якості. Так називають обласну програму «Село Черкащини-2011» члени громадської ради при облдержадміністрації. Вони заявляють, що обласні чиновники проігнорували всі їхні зауваження до цього документа. А їх було чимало. Тож тепер члени громадської ради мають серйозні сумніви щодо того, що програма здатна якісно виконати всі поставлені в ній завдання. Деталі – в сюжеті.

середу, 23 листопада 2011 р.

Чи буде врахована думка громадської ради при Черкаській ОДА у програмі "Село Черкащини 2020"?


Учора на сесії Черкаської обласної ради депутати затвердили обласну цільову програму «Село Черкащини – 2020». Однак письмова думка громадської ради при Черкаській ОДА, попри законодавче зобов’язання її розгляду, таки лишилася поза увагою. Як тепер бути, а також про пропозиції та причини неврахування їх піде мова на прес-конференції  о 12.00 24.11.2011 у прес-центрі газети «НОВА ДОБА»