четвер, 26 червня 2014 р.

Громадська рада обрала керівників

Громадська рада при Черкаській ОДА та облараді
26 червня на своєму першому засіданні громадська рада при Черкаській ОДА визначилася із своїм керівництвом. Головою ради було обрано Олега Скалька (Черкаська обласна громадська організація «Народна самооборона майдану»), першим заступником - Сергія Слинька (голову правління черкаської обласної благодійної фундації «Паритет»). Заступником з питань
взаємодії з облдержадміністрацією було підтримано кандидатуру діючого радника голови ОДА Юрія Піднебесного, який пройшов до складу громадської ради від Громадської організації "Християнський Духовно-Просвітницький центр "Воскресіння". Заступником голови з питань взаємодії з обласною радою обрали СергійГончара з Асоціації підприємців "Середній бізнес Черкас". Заступником з питань експертизи нормативно-правових актів призначили Анатолія Рекуна (Черкаська обласна громадська організація "Ресурсний центр АНГО"). Останню кандидатуру заступника обирали з питань взаємодії з громадськістю. Ним став Данило Майоров з Черкаської міської молодіжної організації «Станиця Черкаси Пласту – Національної скаутської організації України»
Громадська рада при Черкаській ОДА та облараді -  засідання

Несподіванкою засідання стали присутні делегати від приблизно 10 районних громадських рад. Жоден із присутніх членів ради та посадовців ОДА не взяв на себе відповідальність про їх запрошення. Однак вони вимагали бути включеними до громадської ради і мати право голосу. Цю позицію особливо активно лобіював присутній радник голови ОДА Юрій Піднебесний. Втім підтримки більшості легітимних членів громадської ради ця ідея не набрала. Серед аргументів було озвучено, що всі члени інститутів громадянського суспільства з будь-якої точки Черкаської області мали однакові шанси ввійти до складу громади на загальних умовах, які прямо передбачені постановою кабміну № 996. Тому, подібні пропозиції не мають законних підстав. Разом з тим члени ради висловили готовність консультуватися з своїми колегами з районів та міст на правах дорадчого голосу.

Новообраному керівництву делегували розробити в тижневий термін проект положення про громадську раду та інші основоположні документи. Пропозиції до них в електронному варіанті внесуть члени ради і лише потім будуть винесені на розгляд загального засідання.

Немає коментарів:

Дописати коментар